obenius.blogg.se

Skolan Lär känna dig själv

Publicerad 2014-11-17 18:28:00 i Allmänt, skolan,

Min dröm är en skola som inte behövs, utan eleven behöver bara lära sig läsa och skriva och räkna alla andra ämnen struntar man och eleverna för göra vad de vill och lärarna hjälper dem m det.
Prioritet för mig är:
1. Lära känna dig själv.
2. Lär dig skapa relationer och bibehålla relationer.
3. Konflikthantering.
Sedan har vi massa kärleksfulla genier.

Skolan av idag dödar kreativitet, likriktar elever och gör dem dummare och detta påstår jag efter att ha gått i grundskola, komvux och högskolan i 15 år av mitt liv. Senaste jag prövade var en kurs i kriminologi 2008 men efter att ha protesterat högljudet när handledaren ville att vi skulle gräva ner sig i problemfokusering, någonting jag inte gillar. Så jag begär ordet och säger. - Jag kommer ifrån näringslivet, jag äger och driver ett medelstort företag, om jag fokuserade på problemen skulle mitt företag gå i konkurs direkt som företagsledare måste jag fokusera på lösningar. Hur löser jag detta problem...

Har inne har du 70 st studenter, ge oss i uppgift att hitta lösningar så är jag övertygad om det kommer massa verkligt bra lösningar... istället för att analysera problem osv. Handledaren verkade inte förstå vad jag sa, så jag valde att inte slösa bort min tid mera, med för mig meningslösa uppgifter.

Här är några bra kritiker och tänkare om skolan. When 13 year-old Logan LaPlante grows up, he wants to be happy and healthy. He discusses how hacking his education is helping him achieve this goal.
https://www.youtube.com/watch?v=h11u3vtcpaY

This RSA Animate was adapted from a talk given at the RSA by Sir Ken Robinson, world-renowned education and creativity expert and recipient of the RSA's Benjamin Franklin award.
Watch this lecture in full here:
http://www.youtube.com/watch?v=zDZFcDGpL4U

 
 2 barn har jag gått genom gymnasiet och så har jag suttit som skolpolitiker i utbildningsnämnden i 3 år mellan 2010-2013 och gjort massa insynsbesök på skolor. Det är skrämmande vilken snevriden skola vi har idag otroligt många barn far illa av systemet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela