obenius.blogg.se

Sweden Kingdom AB pantsätter SIDA o SJ för att låna utomlands

Publicerad 2013-03-30 20:04:34 i Allmänt, Ekonomi BNP och världen,

Sweden Kingdom AB
 
Sverige AB listat på US Securities and Exchange Commission.
 

Allt i systemet är kommersiella enheter, även vi människor, vi svenskar. På samma sätt som företag, länder och organisationer som FN. Kort och gott ett slavsystem.

Vad SEC.gov säger är att SWEDEN KINGDOM OF inte är registrerat som företag. Det är dock en kommersiellt enhet under den kommersiella beteckningen COUNTRY och agerar på samma villkor som företag.

Genom SEC.gov är man en del av amerikanska ”Uniform Commercial Code” (UCC). Ett grundläggande regelverk som styr mellanhavanden mellan kommersiella enheter i världen. Så även SWEDEN KINGDOM OF.

 

sec.govVi lyder, som jag förstår det, formellt under ”Convention on Contracts for the International Sale of Goods” (CSIG). Det är dock tätt länkat till UCC, som är kärnan i systemet för hela världen. Tätt sammankopplat med centralbanksystemet med FED som styrenhet. Sverige är registrerat på SEC och är därmed skyldig att följa UCC.

Genom UCC är i princip allt i Sverige satt som pant, som säkerhet. Allt, även du som svensk.

Text av: Pål Bergström

_______________

Fortsättning av mig Andreas Obenius

 

Vad som också framkommer när man lusläser sidorna på USA aktiebörs är att Sverige lånar miljarder av USA och pantsätter våra skattepengar iform av: Länstyrelsen, SIDA, Öresundsbron, SJ,
Svenska Skeppshypotekskassan, Exportkreditnämnden, Bostadskreditnämnden, En del av våra pensioner mm.

Om bara om vi ej kan betala räntor och amorteringar på våra lån utfaller panterna såklart, precis som vilket bolag som helst måste vi ju betala (undantag stora banker :-) men vi är skyldiga att följa internationella handelsavtal som UCC betyder...

 

Visst är världen knepig ;-)

Andreas Obenius

 

 

Vi behöver mera godhet i världen

Publicerad 2013-03-30 12:26:33 i Allmänt,

Vi behöver inte mera tillsyn eller övervakning eller kontroller ingenting av detta kommer lösa problem... Vad vi egentligen behöver är mera humanism, givmildhet, ödmjukhet, tålamod mm....

Vi behöver goda exempel, kreativitet, focusera på lösningar och inte problemen...

Jag äger och driver ett privat vårdföretag och jag är i grunden idealist, men vad jag ser runtikring mig i vårdsektorn är skrämmande saker och då både inom kommun och privat... Skillnaden med privata att många av de privata vill åt vinster, deras huvudsyfte är ej att hjälpa andra människor...!!
Där är kommunerna bättre, men de kan ha lika dålig vård och omsorg pga. Dålig chef eller ledning, otroligt korkat regelvärk som många gånger stoppar istället för hjälper.

Så åter igen, vi behöver mera godhet i världen inte mera regler..

Naturgas = LNG förstör Jorden och Gävle

Publicerad 2013-03-29 19:46:00 i Naturgas,

Naturgas vill vi verkligen ha den?
 
Olje industrin bygger i en otrolig hastighet LNG-fartyg, tankbåtar för att frakta nedfryst - 160 grader naturgas eller än värre skiffergas till hela världen, det byggs tankstationer för gasbilar i Sverige menar man biogas som många tycker är bra. Jag tänker va fan... det är fortfarande fossilt samma koldioxid som förstör jordklotet. Växtuseffekten kommer att öka vara sig vi pumpar olja eller naturgas eller skiffergas (gasen är bara 25% bättre än olja på att förstöra jordklotet ) Alltså kommer vi att förstöra jordklotet som förut i 75% takt med gas.
 
Tunga företag som Skangass vill bygga gasterminal i Gävle Gävle Hamn och många flera runt om i Världen, Swedegas vill bygga gasledningar i Gävleborg och många politiker och tjänstemän är positiva till detta.
 
USA håller på att ta över världsmarknaden för att priset på naturgas/skiffergas är 5 gånger billigare än vad vi i Europa producerar... Vem tror på riktigt att om marknaden styr så kommer vi människor, företag, kommuner och Landsting köpa 5 gånger dyrare egen tillverkad biogas istället för otroligt mycket billigare import naturgas?
 
 
Vem skulle köpa kläder tillverkade i Sverige för 5 gånger priset när H M har skitbilliga kläder där arbetarna får
2 kr i timmen... Seriöst var finns dessa kläd-fabriker i Sverige...
 
 
Fakta om naturgas   

Naturgasen bildades för miljontals år sedan från växt- och djurriket. Organismer bröts ner och omvandlades till kol, olja och naturgas. Den lätta gasen sökte sig uppåt genom jordlagren och samlades i stora underjordiska fickor. De nu kända fyndigheterna av naturgas uppgår till flera tusen miljarder kubikmeter och beräknas räcka i minst 60 år. Naturgas bidrar till koldioxidutsläpp ungefär till 75% av vad olja gör, låter inte speciellt hållbart.
 •    Naturgas är ett fossilt består till största delen av metan och skall betraktas som en bov i dramat växthusgas.
•    Den är färglös, gift- och luktfri    
•    En normalkubikmeter naturgas innehåller cirka 11 kWh    
•    Stora naturgaskällor finns i bland annat Danmark, Norge och Ryssland och i USA.

 
De ökade halterna av växthusgaser beror främst på koldioxidutsläpp orsakade av förbränning av fossila bränslen såsom olja, kol och naturgas.

Kärnkraft och fossil/naturgas är ohållbara

Fossila bränslen och kärnkraft är ohållbara energikällor. En del länder och företag ser tyvärr kärnkraft som central för att ersätta fossila bränslen, men det är att förskjuta ett problem till ett annat.

SMHI skriver ordagrant på sin hemsida att medeltemperaturen kan öka till 6-7 grader varmare i Sverige till år 2100.

 

Som vanligt tänker vi kortsiktigt, elbilar är otroligt mycket bättre för miljön, underhåll blir billigare och enklare, soppan kostar 2kr milen med en elbil och idag kan du snabbladda en elbil på 10-20 minuter och åka många mil, lätt över 20 mil med dagens batterier, men ja vi  satsar på att fortsätta i oljans fotspår...

Tänker vi långsiktigt på riktigt, typ 7 generationer framåt skulle vi nog satsa ordentligt på Solel /värm,  Vind och vatten, istället för gas och ledningar. Allt pekar på att priserna på Solel kommer bli så otroligt billigt att vi kan bygga solel fångare på alla villor och kommunala tak, koppla ihop dem och köpa och sälja el till ett mycket billigare pris.

 
Mvh
Andreas Obenius lokalpolitiker för Mp Gävle
Vice ordförande i Gävle Energi
 
PS. Länkarna går till aktuella artiklar i SvD om naturgas mm.
 
Källor: WWF, Swedegas, Skangss, Energigas, SvD, MSB, miljöportalen, m.fl. hemsidor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela