obenius.blogg.se

Rädslan styr alldeles för mycket

Publicerad 2013-05-10 18:26:41 i Allmänt,

Rädslan styr!

 

Idag har jag varit med på en demostration o manifestation för att stödja de asylsökande ungdomarna som hungerstrejkar i Gävle, utanför migrationsverket 7 st ungdomar har varit utan mat i 8 dagar och mår verkligen dåligt, ambulansen har varit där massor av gånger och kört dem till akuten. Men ungdomarna vägrar ge upp de fortsätter hungerstrejka.

Idag var vi ca 3-400 människor som slöt upp och tågade genom Gävle till migrationsverket och slagorden ekade högt...

Flera organisationer och partier medverkade Vänster, Miljöpartiet var med och talade, Socialdemokraterna ville inte ställa upp och tala för de hungerstrejkande ungdomarna fast flera från sossarnas ungdomsförbund deltog. Syndikalisterna arrangerade manifestation. Bra gjort.

Vad jag reflekterade över när jag satt där och lyssnade på tal efter tal. Det är att rädslan styr...

Handläggarna på migrationsverket kan vara generösa i sina tolkningar i ärenden, men de vågar de inte för reglerna och lagarna styr dem, är de generösa får de cheferna på sig och det blir jobbigt.

Handläggarna är också beroende av sina jobb och lön till sina egna familjer och har därför svårt att fatta beslut grundade på kärlek och medmänsklighet, bättre att följa alla lagar och regler minutiöst.

Makthavarna, regeringen, riksdagen och de väldigt rika människorna är enligt mig uppfostrade i rädsla. De är så rädda för att inte synas, att inte betyda någonting att de nästan gör vad som helst för att synas och stå i centrum till och med kompromissar med de skoningslösa, bara de får uppmärksamhet och att folk klappar händerna åt många av deras verkningslösa tal.

Är människor som Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Göran Persson rädda för att jobba på ett ålderdomshem, torka bajs, ligga på en skitig verkstad och mecka bilar...

Varför måste de alltid le i kameran, ha feta lyxvillor, dyra bilar, exakt samma kostymer som alla andra med någon form av status...

Vi lever i ett samhälle där folk bygger murar och höga staket i rädsla för andra människor, miltals av murar byggs i Sverige varje år.

Vi lever i ett samhälle där privata vaktbolag för länge sedan är många flera än polisen, folk installerar larm efter larm och hyr in vaktbolag alltmer.

De rika blir rikare, de fattigare blir fattigare i Sverige. Sverigedemokraterna växer ur rädslan för andra, men gud de ser inte ut som vi mm... Sverigedemokraterna är en symbol för att människor börjar bli rädda för andra människor...

Rädslan styr så otroligt mycket, politikers feghet för att ej ta tag i stora problem och bli obekväma i sitt eget parti. Handläggarnas tolkningar och beslut på Migrationsverket, försäkringskassan, soc överallt numera kontrollsamhället växer, övervaka mera, kontrollera skolan mera, och mera och det verkar verkligen som om folk tror att det ska bli bättre då, bara vi övervakar och kontrollerar mera...

Rädslan styr av även media som bara rapporterar det chefsredaktören godkänner och han styrs av ägarna och intäkterna och annonserna, var finns de fria orädda journalisterna som rapporterar om alla bar saker som händer om alla hundratusentals goda människor som hjälper medmänniskor varje dag i Sverige. Nä tyvärr de rapporterar bara olyckor och elände, speciellt negativa saker för det har de enligt tradition alltid gjort, sprider rädsla och negativitet. Mainstream media blaha, blaha.

 

Kärlek, orädda människor, civil olydnad, modiga människor kliv fram, räds ej chefen, eller vad andra ska tycka... Vi behöver mera jävlar annama nuu och mera kärlek överallt just nuu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela